Tuesday 29 December 2009

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΠΟ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Είναι γεγονός ότι ζούμε στη γη του παραλόγου. Θα δικαιούνται ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ, λέει ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Μαυρονικόλας να ζητήσουν παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας εφόσον δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις τους σε ότι αφορά τους χειρισμούς του Κυπριακού. Και τούτο γιατί ο Δημήτρης Χριστόφιας είχε εκλεγεί στο αξίωμα του Προέδρου με τις ψήφους των οπαδών των δύο κομμάτων. Κατά τα άλλα, ΔΕΝ επιχειρούν να θέσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπό κηδεμονία!
Ωστόσο, είναι μερικές αλήθειες από τις οποίες κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει. Ούτε καν η ΕΔΕΚ και το ΔΗΚΟ. Για παράδειγμα, δεν είναι γεγονός ότι ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Τάσσου Παπαδόπουλου ο οποίος πρόβαλλε θέσεις στο Κυπριακό ίδιες με αυτές που προβάλλουν σήμερα τα δύο αυτά κόμματα; Και δεν είναι αλήθεια ότι ο λαός απέρριψε με τη ψήφο του αυτές τις θέσεις, αποκλείοντας τον Τάσσο Παπαδόπουλος από το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για δεύτερη θητεία;
Η αλήθεια είναι ότι οποιαδήποτε άλλη επιλογή από την υποστήριξη της υποψηφιότητας Χριστόφια τότε, θα άφηνε έκθετη την ηγεσία τους. Και αυτό ήθελαν να αποφύγουν. Πόσο όμως σεβασμό επιδεικνύουν τα δύο κόμματα στην ετυμηγορία αυτή του λαού στ όνομα του οποίου αξιώνουν να τεθεί υπό την επιτήρηση τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;
Η δικαιολογία που επικαλούνται οι θιασώτες της αξίωσης αυτής είναι ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξελέγη και με τις δικές τους ψήφους. Αξίζει να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να διαπιστώσουμε τι ποσοστό των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων όντως ψήφισαν στο δεύτερο γύρο τον Δημήτρη Χριστόφια. Όπως αξίζει να αναλυθεί σε βάθος η στάση τους έναντι του Προέδρου Χριστόφια τους τελευταίους 18 μήνες. Μια στάση «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης» που μεθόδευε και μεθοδεύει την αφαίρεση ερεισμάτων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να τον αποδυναμώσει και να τον οδηγήσει στην επιτήρηση.
Η αλήθεια είναι ότι όσο σημειώνεται πρ4όοδος στις συνομιλίες -και όχι λόγω υποχωρήσεων της Ε/Κ πλευράς, όπως ισχυρίονται- τόσο περισσότερο θα αυξάνεται το μένος κατά της διαδικασίας και θα πληθαίνουν οι μεθοδεύσεις κατά των χεειρισμών Χριστόφια. Ήδη οι προθέσεις καταδεικνύονται με την τακτική που ακολουθούν ντις τελεευταίες εβδομάδες στη Βουλή -η ιστορία με το ΡΙΚ και τους προϋπολογισμούς. Άλλο τόσο όμως θα αυξάνονται και οι ευθύνες του Προέδρου Χριστόφια να τους αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και αποφασιστικά -η πλέον σημαντική εξέλιξη των τελευταίων μηνών ήταν η δήλωση του Δημ.ήτρη Χριστόφια κατά τηνεπιστροφή του στο Προεδρικό μετά την τελευταία συνάντηση του με τον Ταλάτ. Όπου είπε ευθαρσώς ότι θα προχωρήσει στη λύση. Οφείλει όμως να προστεύσει τη διαδικασία και τις προοπτικές της λύσης. Και άλλο τόσο όσοι υποστηρίζουν την άμεση λύση θα πρέπει να στηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται και να καταπολεμήσουν την παραπληροφόρηση.


Subscribe To: costasyennaris.blogspot.com

1 comment:

  1. Αγαπήτε Κώστα.. Αν Θέλει ο Πρόεδρος τους διώχνει από την Κυβέρνηση όποτε θέλει… αλλά έχει και αυτός το λόγο του που δεν το κάνει.

    Δεν είναι έτοιμος και ο λόγος είναι γιατί δεν ξέρει ακόμα τη θα γίνουν με τις συνομιλίες. Αν δεν πάνε καλά τα πράγματα θα έρθει πίσω και όλα θα είναι μέλη γάλα… Σκέψου να εκλέγει ο Έρογλου...Πάμε ολοταχώς για το 2013 με την Τριμερή ενωμένοι Δυνατή.

    Όλοι κατηγορούν το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ αλλά ξέχασαν μετά την πρώτη Κυριακή που και το 2 μεγάλα κόμματα πήγαιναν να τους βρουν και τους έκαναν αμανέδες . Υπάρχει μια παροιμία που ταιριάζει για την πολιτική και τους πολιτικούς : «τζιαμέ που φτύνουν παν τζαι γλείφουν μετά ».

    Και αυτό γίνετε κάθε φόρα που έχουμε προεδρικές.
    Το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ είναι στην μέση και όποιος τους τάξει παραπάνω πάει ..τόσο απλό.

    Ο ΔΥΣΗ καραδοκεί. Από την μια θέλει λύση οπόταν αν πάει το πράμα προς τα εκεί το ΑΚΕΛ θα έρθει κοντά του …αν όχι θα φταίξει το ΑΚΕΛ και θα τάξει και του πουλιού το γάλα για να γίνει μια νέα τριμερή ενωμένοι δυνατή.

    Αν θα πάμε μέχρι το 2013 στις προεδρικές να τους δω. «Μα ήταν παρεξήγηση» ή «Πάντα είχαμε κοινές θέσεις » και δώστου δούλεμα..όλοι τους ανεξαιρέτως από Αριστερά ως τη Δεξιά.

    Υπό κηδεμονία και επιτήρηση όλοι είναι στα κομματικά και προσωπικά τους συμφέροντα αγαπητέ Κώστα.

    ΥΓ: Γράφω κάτι συγκεκριμένο για το θέμα.

    ReplyDelete